Sastāvdaļas
- 80 g mednieku desiņu
- 15 g paprikas
- 100 g Suluguni siera
- 3 ķirštomātu
- 250 g miltu
- 205 ml ūdens
- 1/2 tējkarotes sausā rauga
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
- 15 g olīveļļas+eļļa ieziešanai
- 1 tomāts
- 30 g sīpolu
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 tējkarote malta oregano
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - samaisa visas sastāvdaļas, uzklāj dvieli un atstāj istabas temperatūrā uz 4-5 stundām.
- Mīklai jāuzrūgst 3 reizes lielākai un jāparādās maziem burbulīšiem.
- Gatavu mīklas daļu liek uz cepampapīra, kas nokaisīts ar miltiem, ar miltainām rokām izstaipa vajadzīgajā lielumā, sākot no centra.
- Mērcei - sīpolus apcep ar ķiplokiem uz nelielas uguns, pievieno tomātus, sāli, piparus, cukuru, garšvielas.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, uzklāj mērci, izkārto sagrieztas mednieku desiņas, uzkaisa sieru, sagrieztus ķirštomātus, papriku.
- Baltmaizes šķēli ieziež ar augu eļļu un ķiplokiem, cep krāsnī, atdzesē un sadrupina.
- Picas malu noziež ar olīveļļu un apkaisa ar ķiploku grauzdiņiem.
- Krāsni uzkarsē līdz 275°C temperatūrai, aptuveni 30 minūtes, cep 7 minūtes.
- Gatavu picu aprasina ar olīveļļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!