Pica ar gailenēm un bekonu

Pica ar gailenēm un bekonu Foto: pizzeriabuufenbuuf.nl

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes ūdens
  • 1 tējkarote majorāna
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 3/4 glāzes polentas
  • 1 zariņš svaiga timiāna
  • 200 g gaileņu
  • 150 g bekona
  • 5 ķirštomāti
  • 2 ēdamkarotes pesto
  • 100 g Parmas siera

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Pagatavo polentu: uzvāra ūdeni, pievieno sāli un majorānu. Visu laiku uzmanīgi maisot, ieber ūdenī polentu un uzbriedina to.
  3. Izmantojot virtuves lāpstiņu, polentas masu ieklāj tortes formā, kas ietaukota ar vienu ēdamkaroti olīveļļas.
  4. Formu novieto uz 30 minūtēm atdzesēties ledusskapī.
  5. Pēc atdzesēšanas polentu liek sakarsētajā krāsnī un cep 40 minūtes, kamēr pamatne kļuvusi zeltaina un kraukšķīga.
  6. Uz pannas olīveļļā apcep strēmelītēs sagrieztu bekonu un sēnes. Pievieno timiānu.
  7. Uz polentas picas pamatnes klāj pesto, pāri kārto bekonu un sēnes un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus.
  8. Dekorē ar plānām Parmas siera šķēlītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes