Parastās kartupeļu kotletes

Parastās kartupeļu kotletes Foto: Parastās kartupeļu kotletes

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 tējkarote sāls
  • 40 g sviesta
  • 35 g miltu
  • 2 olas
  • 30 ml augu eļļas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, vāra gatavus sālsūdenī.
  2. Kad kartupeļi ir gatavi, ūdeni nolej un pievieno sviestu.
  3. Kartupeļus un sviestu sastampā biezenī, bez kunkuļiem.
  4. Pievieno olas, miltus - kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
  5. No iegūtās masas veido kotletes, liek sakarsētā pannā, sakarsētā augu eļļā.
  6. Cep kotletes uz vidējas uguns, kamēr tās kļūst zeltainas no vienas puses, apgroza, un cep zeltainas arī no otras puses.
  7. Gatavas kotletes pasniedz ar skābo krējumu, sēņu mērci, dārzeņu salātiem, vai kā piedevu pie gaļas un zivju ēdieniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes