Makaroni ar garnelēm, tomātiem, citronu un spinātiem

Makaroni ar garnelēm, tomātiem, citronu un spinātiem Foto: Makaroni ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 225 g lielu, notīrītu garneļu
  • 2 tējkarotes rīvētu citrona miziņu
  • šķipsniņa maltu sarkano piparu
  • 1 svaiga timiāna zariņš (sakapāts)
  • 1 svaigas raudenes zariņš (oregano, sakapāts)
  • 2 sapluinītas bazilika lapiņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 saspiestas ķiploka daiviņas
  • 150-180 g uz pusēm sagrieztu ķirštomātiņu
  • 120 g spinātu
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 225 g makaronu
  • jūras sāls
  • malti pipari

Pagatavošana

  1. Pusi citrona miziņu samaisa ar maltajiem sarkanajiem pipariem, zaļumiem, šķipsniņu sāls un parastajiem pipariem.
  2. Citrona miziņu maisījumu uzkaisa garnelēm un noliek malā, ievilkties.
  3. Pannā uzkarsē olīveļļu un uz vidējas uguns apcep ķiplokus pusminūti.
  4. Ķiplokiem pievieno tomātus, atlikušās citrona miziņas, sāli, piparus - sautē 2 minūtes.
  5. Ķiplokiem un tomātiem pievieno garneles, cep 2 minūtes, samaisa un cep vēl minūti.
  6. Makaronus vāra sālsūdenī, kamēr tie gatavi.
  7. Makaroniem nolej šķidrumu - 1 glāzi šķidruma noliek malā.
  8. Šķidrumu lej pannā ar garnelēm, samaisa, mazliet pasautē.
  9. Makaronus liek šķīvī, kopā ar spinātiem, uzlej mazliet citrona sulu, uzber jūras sāli un piparus.
  10. Ēdienu pasniedz kopā ar kraukšķīgu maizi un rīvētu Parmas sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes