Lorānas pīrāgs ar vistas gaļu un sēnēm

Lorānas pīrāgs ar vistas gaļu un sēnēm Foto: Lorānas pīrāgs ar vistas gaļu un sēnēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 50 g mīksta sviesta
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes auksta ūdens
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 200 g miltu
Pildījumam:
  • 300 g vistas filejas
  • 300 g šampinjonu
  • 1/2 sīpola
  • sāls, pipari, malts muskatrieksts pēc garšas
Pārliešanai:
  • 70 ml saldā krējuma 20% tauku
  • 2 olas
  • 150 g rīvēta siera

Pagatavošana

  1. Sviestu sakuļ ar olu, pielej ūdeni, pievieno sāli, miltus, samīca gludu mīklu.
  2. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Vistas fileju izvāra, sasmalcina.
  4. Sēnes cep ar sīpolu, kamēr gatavs, pieber sāli, maltus piparus, muskatriekstu, pievieno vistas gaļu - visu samaisa.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  6. Veidni ar noņemamām maliņām ieziež ar sviestu, mīklu izrullē, liek veidnē, izveido mīklas maliņas.
  7. Liek pildījumu uz mīklas, izlīdzina.
  8. Olas sakuļ ar dakšiņu, pievieno saldo krējumu, sieru - samaisa, pārlej pildījumam.
  9. Cep 35-40 minūtes, gatavu izņem no veidnes, atdzesē uz restītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes