Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas
- 1 kārbiņa kokosriekstu piena
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 1/2 ēdamkarotes karija
- 1 ēdamkarote brūnā cukura
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 3 burkāni
- 2 pastinaki
- 3 kartupeļi
- 100 g šampinjonu
- sāls
- malti melnie pipari
- pētersīļu zaļumi
Pagatavošana
- Liellopu gaļu sagriež strēmelītēs.
- Sīpolu sīki sasmalcina, ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi.
- Pastinakus nomizo un sagriež stienīšos, kartupeļus - kubiņos.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C.
- Karstumizturīga traukā uzkarsē eļļu, pieliek gaļu un apbrūnina.
- Pievieno sīpolus un ķiplokus, pēc pāris minūtēm iemaisa karija pulveri, kokosriekstu pienu, brūno cukuru un citrona sulu.
- Pārsedz ar vāku un cep aptuveni 1 stundu.
- Pievieno pastinakus, burkānus, kartupeļus, sagrieztus šampinjonus un cep vel 30 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!