Sastāvdaļas
- 3 glāzes kviešu miltu
- 1/4 glāzes kartupeļu cietes
- 250 g sviesta vai margarīna
- 1 1/3 glāzes pūdercukura
- 4 olas
- 1/2 citrona
- 1 glāze piena vai kefīra 1 tējkarote cepamā pulvera
- augļi vai ogas (vīnogas, plūmes, bumbieri, melones vai zemenes)
- olas baltuma glazūra
- vīna sīrups
Pagatavošana
- Sviestu saputo ar pūdercukuru, putojot pa vienai pievieno ola, kā arī sarīvētu citrona miziņu, citrona sulu, izsijātus miltus, cepamo pulveri un pienu vai kefīru.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē ar tukšu vidu, cep mērenā siltumā 50 minūtes.
- Atdzisušu kēksu izņem no veidnes, liek lēzenā traukā vai uz paliktņa.
- Apkārt grupās kārto augļus un ogas: plūmes, vīnogas.
- Daļu vīnogu un plūmju iemērc olas baltuma glazūrā.
- Glazūras vienai daļai var pievienot dzērveņu sulu, otrai - kakao, bet trešo daļu atstāt baltu.
- Kēksa vidū liek vīna sīrupā apvārītas bumbieru pusītes ar visiem kātiņiem.
- Ja kēksu apliek ar zemenēm, tad pusi zemeņu iemērc olas baltuma glazūrā, apžāvē un kārto raibā rindā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!