Kēkss ar augļiem

Kēkss ar augļiem Foto: Kēkss ar augļiem

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes kviešu miltu
  • 1/4 glāzes kartupeļu cietes
  • 250 g sviesta vai margarīna
  • 1 1/3 glāzes pūdercukura
  • 4 olas
  • 1/2 citrona
  • 1 glāze piena vai kefīra 1 tējkarote cepamā pulvera
  • augļi vai ogas (vīnogas, plūmes, bumbieri, melones vai zemenes)
  • olas baltuma glazūra
  • vīna sīrups

Pagatavošana

  1. Sviestu saputo ar pūdercukuru, putojot pa vienai pievieno ola, kā arī sarīvētu citrona miziņu, citrona sulu, izsijātus miltus, cepamo pulveri un pienu vai kefīru.
  2. Mīklu lej ietaukotā veidnē ar tukšu vidu, cep mērenā siltumā 50 minūtes.
  3. Atdzisušu kēksu izņem no veidnes, liek lēzenā traukā vai uz paliktņa.
  4. Apkārt grupās kārto augļus un ogas: plūmes, vīnogas.
  5. Daļu vīnogu un plūmju iemērc olas baltuma glazūrā.
  6. Glazūras vienai daļai var pievienot dzērveņu sulu, otrai - kakao, bet trešo daļu atstāt baltu.
  7. Kēksa vidū liek vīna sīrupā apvārītas bumbieru pusītes ar visiem kātiņiem.
  8. Ja kēksu apliek ar zemenēm, tad pusi zemeņu iemērc olas baltuma glazūrā, apžāvē un kārto raibā rindā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes