Sastāvdaļas
- 700 g kartupeļu
- 400 g svaigu šampinjonu
- 300 ml trekna skābā krējuma
- 3-4 ķiploka daiviņas
- svaigi pētersīļi
- 80 ml saulespuķu eļļas
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, noskalo, sagriež plānās ripiņās, vēlreiz kārtīgi noskalo, notecina caurdurī.
- Pannā uzkarsē eļļu, cep kartupeļus uz vidējas uguns.
- Uzber sāli, piparus, ik pa brīdim apmaisa, bet ne pārāk bieži.
- Turpina cept kartupeļus, kamēr tie paliek mīksti.
- Pievieno sakapātus ķiplokus, skābo krējumu, pārklājot kartupeļus.
- Uguni samazina un turpina cept 5 minūtes.
- Sēnes noskalo, sagriež šķēlītēs, cep gatavas.
- Pētersīļus sakapā, pievieno kartupeļiem, kopā ar sēnēm.
- Visas sastāvdaļas liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!