Bumbieri vīna mērcē

Bumbieri vīna mērcē Foto: Bumbieri vīna mērcē

Sastāvdaļas

  • 2 apelsīni
  • 8 bumbieri
  • 200 g cukura
  • 8 krustnagliņas
  • 750 ml sausā sarkanvīna
  • 60 ml citrona sulas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 2 kanēļa standziņas

Pagatavošana

  1. No apelsīniem izspiež sulu, mizas sagriež gabalos.
  2. Visu liek katlā, pievieno vīnu, cukuru, citrona sulu, vaniļu, kanēli, krustnagliņas.
  3. Bumbierus nomizo un vāra mērcē uz lēnas uguns 18 - 20 minūtes, tad izņem no katla.
  4. Mērci nokāš, vēlreiz uzvāra.
  5. Bumbierus pasniedz ar saldējumu, pārlejot ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes