Belaši ar vistas gaļu

Belaši ar vistas gaļu Foto: Belaši ar vistas gaļu

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 4,5 glāzes miltu
  • 1,5 glāzes kefīra 3% tauku
  • 75 g sviesta
  • 1/2 tējkarotes sāls
Pildījumam:
  • 1 vista (bez ādas un kauliem)
  • 6 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 5-6 lauru lapas
  • 1 olas dzeltenums
  • 1/2 glāzes vistas buljona vai ūdens
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - samaisa miltus, kefīru, sviestu, sāli - sanāks bieza mīkla.
  2. Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Kartupeļus nomizo, sagriež sīkos gabaliņos.
  4. Vistas gaļu sagriež sīkos gabaliņos.
  5. Sīpolu sakapā, lauru lapas salauž mazos gabaliņos.
  6. Samaisa vistas gaļu, kartupeļus, sīpolus, lauru lapas, sāli, piparus. 
  7. Mīklu izņem no ledusskapja, sadala vienādās, nelielās bumbiņās. 
  8. Katru mīklas bumbiņu izrullē plānā plācenītī. 
  9. Plācenīša vidū liek pildījumu, savieno mīklu vidū, atstājot mazu caurumiņu.
  10. Mazajā caurumiņā liek pavisam sīku sviesta piciņu. 
  11. Belašus noklāj ar sakultu olas dzeltenumu. 
  12. Cep 180°C temperatūrā, 40-50 minūtes.
  13. Gataviem belašiem, tur, kur vidū bija caurumiņš sviestam, lej 1 ēdamkaroti buljona vai ūdens sulīgumam.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes