Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4,5 glāzes miltu
- 1,5 glāzes kefīra 3% tauku
- 75 g sviesta
- 1/2 tējkarotes sāls
Pildījumam:
- 1 vista (bez ādas un kauliem)
- 6 kartupeļi
- 1 sīpols
- 5-6 lauru lapas
- 1 olas dzeltenums
- 1/2 glāzes vistas buljona vai ūdens
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - samaisa miltus, kefīru, sviestu, sāli - sanāks bieza mīkla.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Kartupeļus nomizo, sagriež sīkos gabaliņos.
- Vistas gaļu sagriež sīkos gabaliņos.
- Sīpolu sakapā, lauru lapas salauž mazos gabaliņos.
- Samaisa vistas gaļu, kartupeļus, sīpolus, lauru lapas, sāli, piparus.
- Mīklu izņem no ledusskapja, sadala vienādās, nelielās bumbiņās.
- Katru mīklas bumbiņu izrullē plānā plācenītī.
- Plācenīša vidū liek pildījumu, savieno mīklu vidū, atstājot mazu caurumiņu.
- Mazajā caurumiņā liek pavisam sīku sviesta piciņu.
- Belašus noklāj ar sakultu olas dzeltenumu.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-50 minūtes.
- Gataviem belašiem, tur, kur vidū bija caurumiņš sviestam, lej 1 ēdamkaroti buljona vai ūdens sulīgumam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!