Banānu maize ar rumu

Banānu maize ar rumu Foto: Banānu maize ar rumu

Sastāvdaļas

  • 110 g sviesta
  • 150 g brūnā cukura
  • 2 lielas olas
  • 1 tējkarote vanilīna
  • 3 lieli gatavi banāni, saspiesti
  • 125 g miltu cepšanai
  • 120 g pilngraudu miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 120 ml tumšā ruma

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Maizes formu ietauko ar sviestu.
  3. Traukā sajauc sviestu ar cukuru un saputo vienmērīgā masā.
  4. Pievieno pa vienai olai, pēc katras putojot.
  5. Pievieno vanilīnu un saspiestus biezenī banānus, miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli.
  6. Pievieno rumu. Visu samaisa līdz masa kļūst viendabīga.
  7. Masu lej formā un cep 55 - 65 minūtes.
  8. Patur vēl 10 minūtes izslēgtā cepeškrāsnī.
  9. Pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes