Sastāvdaļas
Mīklai:
- 6 olu baltumi
- 400 g pūdercukura
- 1 šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarote kakao pulvera
- 30 mazas apaļas vafelītes vai kas cits pamatam (papīra groziņi)
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņām
Šokolādes glazūrai:
- 100 g smalkā cukura
- 70 g tumšās šokolādes (min. 70% kakao saturs)
- 1 ēdamkarote sviesta vai kokosriekstu eļļas
Pagatavošana
- Zviedru bumbu masai olu baltumus ar 6 ēdamkarotēm ūdens, šķipsniņu sāls, pusi no cukura un kakao pulveri ūdens peldē puto ne pavisam stingrās putās.
- Atlikušo cukuru pievieno pakāpeniski vēl un turpina putot līdz masa ir kļuvusi stingra.
- Olbaltumu masu iepilda konditorejas maisiņā ar vienkāršu sprauslu.
- Vafelītes vai ko citu pamatnei ar nelielu attālumā viena no otras liek uz plāts (neizvēlēties pārāk lielu, tai vajadzēs rast vietu saldētavā).
- Ar "šprici" uzspiež uz pamatnītes olbaltumu masas kalniņu.
- Vismaz uz 3 stundām ievieto saldētavā - olbaltuma masai ir jābūt sasalušai,lai tālāk apstrādātu.
- Glazūrai: Vāra cukuru un 60 ml ūdens, cukuram jābūt pilnībā izšķīdušam. Mazliet atdzesē.
- Šokolādi kopā ar taukiem ūdens peldē izkausē (neuzvāra!)
- Cukura šķīdumu pa tējkarotei pievieno, nepārtraukti maisot.
- Glazūrai jābūt biezai, gludai. Ļauj nedaudz atdzist.
- Apstrādājot olbaltumu ar šokolādes glazūru, tai jābūt tikai siltai.
- Izņem olbaltumu kalniņus no saldētavas un pārlej ar glazūru.
- Var Zviedru bumbas apkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām. Atdzesē.
- Olbaltumu masai, to kuļot, var pievienot arī kakao pulveri.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!