Sastāvdaļas
- 1,5-2 kg zivs filejas (bez asakām, var būt saldēta)
- 3 sīpoli
- 4 tomāti
- 150 g majonēzes vai skābā krējuma
- 200 g rīvēta siera
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes miltu
- paprikas pulveris
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Saldētu zivs fileju atstāj istabas temperatūrā un nospiež lieko ūdeni.
- Zivs fileju sagriež apmēram 7 cm lielos gabalos.
- Zivs gabalus apsāla, sapiparo, uzber paprikas pulveri.
- Olas sajauc ar miltiem.
- Katru zivs gabalu mērcē olu un miltu maisījumā un apcep uz pannas.
- Apceptos zivs gabalus liek ietaukotā veidnē.
- Sīpolus sagriež gredzenos un kārto veidnē virs zivju gabaliem.
- Tomātus sagriež šķēlītēs un kārto veidnē virs sīpoliem.
- Kārtojot dārzeņus veidnē šādā secībā, sīpoli būs kraukšķīgi nevis sautēti.
- Virsējai kārtai uzklāj nedaudz majonēzes vai skābā krējuma un pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Cep ~ 180°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!