Sastāvdaļas
- 1 - 1.5 kg zivju (asari, karūsas)
Panēšanai:
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- sāls pēc garšas
- 50 g tauku
Mērcei:
- 25 g sviesta
- 25 g miltu
- buljons pēc vajadzības
- sāls pēc garšas
- 75 - 100 g skābā krējuma
Pagatavošana
- Zivīm nogriež galvas un spuras, apviļā miltos un sālī, apcep taukos gaiši brūnas, saliek katlā un pārlej ar mērci, kuru gatavo šādi: uz pannas izkausē sviestu, pieber miltus un sacep tos gaiši brūnus, tad atšķaida ar buljonu, uzvāra, pieliek sāli pēc garšas un pievieno skābu krējumu.
- Zivis sautē zem vāka uz lēnas uguns apmēram 5 - 10 minūtes.
- Pasniedz ar sausiem kartupeļiem un dažādiem salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!