Zivs fileja krējumā

Zivs fileja krējumā Foto: Zivs fileja krējumā

Sastāvdaļas

  • 800 g zivs filejas
  • 2 sīpoli
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1/2 citrona sulas
  • sāls pēc garšas
  • malti baltie pipari pēc garšas
  • 250 ml skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1/2 saišķīša diļļu

Pagatavošana

  1. Zivi sagriež porciju gabalos. 
  2. Zivs gabalus ierīvē ar sāli, aprasina ar citrona sulu. 
  3. Liek ledusskapī marinēties, vislabāk uz 24 stundām.
  4. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  5. Veidni bagātīgi ieziež ar sviestu.
  6. Izkārto sīpolu gredzenus vienmērīgi, virsū liek zivi, ar ādu uz leju.
  7. Cep 20-30 minūtes.
  8. Skābo krējumu samaisa ar miltiem, sāli un pipariem.
  9. Maisījumu liek virsū zivij, sutina 10-12 minūtes.
  10. Gatavu izņem no krāsns, pārkaisa ar sakapātām dillēm.
  11. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes