Sastāvdaļas
- zivs fileja – 400 g
- milti
- augu eļļa – apmēram 0,5 glāzes
- burkāni – 3 gab.
- sīpoli – 3 gab.
- tomātu pasta – 3-5 ēdamkarotes
- ūdens – 1 glāze
- sāls
- cukurs
- etiķis
- garšvielas (lauru lapas, smaržīgie pipari, krustnagliņas)
Pagatavošana
- Sagriež zivs fileju mazos gabaliņos, pievieno sāli un piparus pēc garšas, apviļā miltos un cep augu eļļā, līdz gatava.
- Atdzesē un pārlej ar dārzeņu marinādi.
Marināde: - Noskalo un notīra dārzeņus.
- Burkānus un sīpolus sagriež šķēlēs vai strēmelēs (var rīvēt), ieliek katliņā vai pannā ar karstu eļļu un cep, līdz gatavi.
- Tad pievieno tomātu pastu, pieliek garšvielas – lauru lapas, piparus, krustnagliņas -, uzliek vāku un laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes.
- Tad katlā ielej nedaudz etiķa, glāzi zivju buljona vai ūdeni. Uzvāra marinādi, pievieno cukuru, sāli un atdzesē.
- Pārlej marinādi zivīm, ievieto ledusskapī un ļauj nostāvēties vairākas stundas (vismaz 3-4 stundas).
Ar šādu marinādi labi garšo jebkura zivs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!