Zivju un kartupeļu kotletes

Zivju un kartupeļu kotletes Foto: Zivju un kartupeļu kotletes

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2-3 ēdamkarotes miltu
  • pētersīļi
  • rīvmaize
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pildījumam:

  • 300 g baltās zivs filejas
  • 1 sīpols
  • 1 cieti vārīta ola
  • 100 ml piena
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus izvāra, nosusina un sastampā biezenī.
  2. Tajā iemaisa sasmalcinātus pētersīļus, olu, miltus, sviestu, pēc garšas pievieno sāli.
  3. Sagatavo pildījumu: Zivs fileju apmēram 8 minūtes vāra pienā, tad atdzesē un sadala mazos gabaliņos. Olu smalki sagriež, sīpolu sasmalcina un apcep. Visus produktus sajauc, pievieno sāli un piparus.
  4. Kartupeļu biezeni sadala pikās, izplacina, katrai vidū liek pildījumu, ietin, aizlipinot malas ciet, izveido ovālas kotletītes, apviļā rīvmaizē un sakarsētā eļļā apgrozot izcep.
  5. Klāt var pasniegt krējumu vai majonēzi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes