Sastāvdaļas
- 400 g tilapijas vai citas baltās zivs fileja
- 4 ēdamkarotes miltu
- 1 tējkarotes sāls
- 1 tējkarotes fenheļa sēklas
- 1/2 tējkarotes ķiploku pulveris
- šķipsna čilli pulveris
- šķipsna ingvera pulveris
- šķipsna kardamons
- eļļa cepšanai
- 1 vidējs kolrābis
- 1 baltais redīss
- svaiga kinza
- 100 ml paniņas
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķis
- 1/2 laima sula
- 1 tējkarotes graudu sinepes
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 tējkarotes medus
- 3 ēdamkarotes rapšu eļļas
- sāls
- pipari
- 200 g konservēta kukurūza
- 50 g mandeļu skaidiņas
- 4 pilngraudu tortiljas
Pagatavošana
- Bļodā sajauc miltus ar sāli, saberztām fenheļa sēklām, ķiploku pulveri, čili, ingveru un kardamonu.
- Zivs filejas nosusina, sagriež garenās strēmelēs, apviļā miltu maisījumā un apcep karstā eļļā no abām pusēm līdz tās kļūst zeltainas.
- Kolrābi un redīsu sarīvē. Mandeļu skaidiņas viegli apgrauzdē uz pannas.
- Sajauc paniņas ar etiķi, laima sulu sinepēm, sarīvētu ķiploku un medu. Kuļot pamazām iejauc mērcē eļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Sajauc mērci ar rīvētajiem dārzeņiem un kukurūzu.
- Tortiljas uz vidējas uguns apcep 1 min no katras puses, pilda katrā tortiljā salātus, apcepto zivi un cieši aizloka ciet. Pasniedz siltu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!