Zivju-puravu pīrāgs

Sastāvdaļas

Biezenim:

  • 600 g miltaini kartupeļi
  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g sviesta
  • sāls

Pildījumam:

  • 50 g sviesta
  • 20 g miltu
  • 150 ml garneļu vai zivju buljona
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g Čedaras siera
  • 300 g zivs filejas (lasis, menca u.c)
  • 100 g nolobītu tīģergarneļu
  • 200 g puravu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
  • muskatrieksts
  • puse citrona

Pagatavošana

  1. Kartupeļus bez mizas novāra mīkstus un ar stampu saspaida, pēc garšas pievieno sāli, pievieno sviestu un olu dzeltenumus, kārtīgi izmaisa.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai.
  3. Katliņā izkausē 30 g sviestu, pieber miltus un ar kuļamo slotiņu maisa, līdz milti kļūst zeltaini. Pamazām pievieno buljonu, visu laiku maisot, lai neveidojas kunkuļi. 4. Pierīvē svaigu muskatriekstu un pielej saldo krējumu. Bagātīgi pievieno sāli, mazliet piparus.
  4. Zivis sagriež ~3 cm gabalos, garneles sagriež uz pusēm, pārlej ar mērci.
  5. Puravu noskalo, sagriež smalkās ripiņās, apcep atlikušajā sviestā kopā ar smalki sagrieztu ķiploku.
  6. Pierīvē citrona miziņu un izspiež sulu.
  7. Puravus samaisa ar zivīm un mērci, visu kārto veidnē, pārber ar sarīvētu sieru.
  8. Kartupeļu biezeni ar karoti vai lāpstiņu vienmērīgi uzspaida pa virsu. Visu liek krāsnī uz 20-30 min, līdz veidojas brūngana garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes