Sastāvdaļas
- 600 g zivju (līdakas, zandarta, mencas) filejas
- 1 šķēle baltmaizes
- 1 sīpols
- 1 glāze piena
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1/2 tējkarotes kartupeļu cietes
- sāls
- pipari
- 3 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu
Pildījumam:
- 1 glāze irdenu vārītu rīsu
- 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
- rīvmaize
- tauki
Pasniegšanai:
- kartupeļu biezeni
- biešu salāti
Pagatavošana
- Fileju samaļ divas reizes, otro reizi maļ kopa ar sviesta apceptu, sasmalcinātu sīpolu un pienā izmērcētu baltmaizi.
- Masai pievieno sāli, piparus, kartupeļu cieti, pienu un zaļumus.
- No zivju masas veido plācenīšus, vidū liek pildījumu.
- Plācenīšus apviļā rīvmaizē un sakarsētos taukos cep brūnus.
- Apceptos plācenīšus saliek pannā, pārlej ar krējuma mērci un turpina cepšanu cepeškrāsnī 5 - 7 minūtes.
- Pasniedz ar kartupeļu biezeni un biešu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!