Sastāvdaļas
Maltajai masai:
- 900 g līdakas filejas
- 1 liels sīpols
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 100 g svaigas baltmaizes
- 1/2 glāzes piena
- 1/2 glāzes saldā krējuma 20% tauku
- 1 olas baltums
- 1 ēdamkarote sāls
- malti baltie pipari pēc garšas
Pildījumam:
- 2 ēdamkarotes sakapātu garneļu
- 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
- 1 ēdamkarote ceptu, sakapātu sīpolu
- sāls, pipari pēc garšas
- 4 saldēta sviesta gabaliņi
Panēšanai:
- 200 g rīvmaizes
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ola
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Līdakas fileju samaļ.
- Sīpolu sakapā, cep sviestā, kamēr tas kļūst mīksts un zeltains.
- Baltmaizi sagriež vidēja lieluma gabalos un pakaltē krāsnī.
- Baltmaizes gabaliņiem pārlej pienu, mazliet patur.
- Gaļas maļamajā mašīnā samaļ zivs fileju, sīpolu, baltmaizi un pienu.
- Tad masu samaļ vēlreiz, lai tā būtu viendabīga.
- Masu mazliet sakuļ, pakāpeniski pievieno saldo krējumu.
- Sakuļ olas baltumu, pievieno masai - vēlreiz mazliet sakuļ.
- Gatavo pildījumu - garneles samaisa ar dillēm, ceptiem sīpoliem, sāli un pipariem.
- Gatavo masu panēšanai - miltus ber lēzenā traukā, citā bļodā sakuļ olu.
- Gatavo „kastaņus” - rokas samitrina siltā ūdenī.
- No masas veido nelielu plācenīti, vidū liek 1-2 tējkarotes pildījuma.
- Plācenīša maliņas saspiež un sablīvē bumbiņā.
- Bumbiņu apviļā miltos, olā, tad rīvmaizē.
- Augu eļļu uzkarsē dziļā pannā vai friterī.
- Cep bumbiņas no visām pusēm, kamēr kļūst zeltainas.
- Ceptas bumbiņas liek veidnē, karsē vidējā temperatūrā, 15-20 minūtes.
- Zivju „kastaņus” pasniedz ar zaļumiem un dārzeņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!