Sastāvdaļas
- 400 g zivju buljona
- 200 g kartupeļu
- 15 g burkānu
- 10 g sīpolu
- 5 g pētersīļu
- 10 g sviesta
- sāls
- pipari
- lauru lapas
- diļļu vai pētersīļu zaļumi
Frikadelēm:
- 75 g zivju filejas (menca, sudrabotais heks u. c.)
- 10 g baltmaizes mīkstuma
- 15 g saldā krējuma
- 1/4 olas
- malti pipari
- sāls
Pagatavošana
- Zivju buljonā liek kubiņos sagrieztus kartupeļus un vāra.
- Kad kartupeļi pusmīksti, pieliek sviestā apceptus, salmiņos sagrieztus sīpolu, burkānus un pētersīļus, izveidotas frikadeles, sāli, piparus, lauru lapas un vāra 10 - 15 minūtes.
- Frikadeles: zivju fileju kopā ar pienā vai krējumā izmērcētu baltmaizi divas reizes samaļ, pievieno olu, piparus, sāli un labi samaisa. Ar ūdenī samitrinātam rokām izveido mazas, apaļas frikadeles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!