Zivju frikadeles saldā krējuma mērcē

Zivju frikadeles saldā krējuma mērcē Foto: Zivju frikadeles saldā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 250 g maltas zivs
  • 1 sīpols
  • 3-4 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 300 ml trekna saldā krējuma
  • 50-100 g rīvēta siera
  • brokoļi pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • baltie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolu sakapā un samaisa ar maltas zivs masu.
  2. Pievieno rīvmaizi, pievienojamās rīvmaizes daudzums atkarīgs no maltās zivs masas, ja tā ir šķidra, rīvmaizi vajag vairāk.
  3. Sāli, baltos piparus pievieno pēc garšas.
  4. No zivs masas veido frikadeles.
  5. Brokoļus sadala rozetēs.
  6. Frikadeles liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 5 minūtes.
  7. Gatavo mērci - bļodā samaisa saldo krējumu, rīvētu sieru, sāli, piparus pēc garšas.
  8. Izņem veidni no krāsns, starp frikadelēm liek brokoļus, uzlej mērci.
  9. Cep 180-190°C temperatūrā, 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes