Zirņu zupa ar kūpinātu gaļu

Zirņu zupa ar kūpinātu gaļu Foto: Zirņu zupa ar kūpinātu gaļu

Sastāvdaļas

  • 500 g kūpinātu cūku ribiņu
  • 300 g kūpināta šķiņķa
  • 250 g zirņu
  • 150 g sīpolu
  • 4 lauru lapas
  • saulespuķu eļļa
  • zaļumi
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 800 g kartupeļu
  • 150 g burkānu

Pagatavošana

  1. Ribiņas liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra aptuveni stundu.
  2. Cūku ribiņas izņem no katla un atdzesē, gaļu atdala no kauliem.
  3. Kaulus izmet, tie nav nepieciešami.
  4. 3-4 stundas izmērcētus zirņus noskalo aukstā ūdenī(izmanto šķeltos zirņus).
  5. Ūdenī, kur vārījās ribiņas, liek, no kauliem atdalīto gaļu un zirņus - vāra 30 minūtes.
  6. Sīpolus sakapā, burkānus sarīvē uz vidējā izmēra rīves, šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos.
  7. Sausā pannā apcep šķiņķi, pievieno sīpolus un burkānus - visu cep, kamēr dārzeņi ir pusgatavi.
  8. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno zirņiem un gaļai, vāra 5 minūtes.
  9. Zupai pievieno apcepto šķiņķi un dārzeņus, pieber sāli, piparus pēc garšas - vāra, kamēr kartupeļi gatavi.
  10. Lauru lapas pievieno 10 minūtes, pirms vārīšanās beigām.
  11. Gatavu zupu noņem no uguns un atstāj uz 10-15 minūtēm, tad izņem lauru lapas.
  12. Zupu pasniedz ar sakapātiem svaigiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes