Zirņu sautējums ar speķi

Zirņu sautējums ar speķi Foto: Zirņu sautējums ar speķi

Sastāvdaļas

  • 1/2 kg zirņu
  • 300 g žāvēta speķa
  • 1 sīpols
  • 1 neliels puravs
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2 - 3 ēdamkarotes krējuma
  • sāls pēc garšas
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Zirņus mērcē 5 - 6 stundas, liek verdošā ūdenī un vāra mīkstus; pieber sāli, mazliet pavāra, nolej ūdeni.
  2. Speķi, sīpolus, puravus sagriež sīki, katliņā apcep, pievieno zirņus, zirņu buljona atšķaidītus miltus, uzvāra; pievieno krējumu, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes