Ziemīgs kartupeļu biezenis ar Briseles kāpostiem

Ziemīgs kartupeļu biezenis ar Briseles kāpostiem Foto: Ziemīgs kartupeļu biezenis ar Briseles kāpostiem

Sastāvdaļas

  • kartupeļi un Briseles kāposti vienādās proporcijās
  • šķiņķis
  • sviests
  • saldais krējums
  • sāls, malts muskatrieksts pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, vāra mīkstus, pieber sāli.
  2. Briseles kāpostiem noņem virsējās lapiņas, sadala ceturtdaļās, izvāra.
  3. Šķiņķi sagriež gabaliņos vai salmiņos, apcep.
  4. Kartupeļiem nolej ūdeni, pievieno Briseles kāpostus, samīca rupjā biezenī, nedrīkst samīcīt viendabīgā masā.
  5. Pievieno sviestu, saldo krējumu, šķiņķi, muskatriekstu, piparus.
  6. No biezeņa veido tornīti, pārāk nesablīvējot, lai ir redzama struktūra.
  7. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes