Sastāvdaļas
- kartupeļi un Briseles kāposti vienādās proporcijās
- šķiņķis
- sviests
- saldais krējums
- sāls, malts muskatrieksts pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, vāra mīkstus, pieber sāli.
- Briseles kāpostiem noņem virsējās lapiņas, sadala ceturtdaļās, izvāra.
- Šķiņķi sagriež gabaliņos vai salmiņos, apcep.
- Kartupeļiem nolej ūdeni, pievieno Briseles kāpostus, samīca rupjā biezenī, nedrīkst samīcīt viendabīgā masā.
- Pievieno sviestu, saldo krējumu, šķiņķi, muskatriekstu, piparus.
- No biezeņa veido tornīti, pārāk nesablīvējot, lai ir redzama struktūra.
- Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!