Sastāvdaļas
- 400 g sīrupa
- 150 g sviesta
- 200 g cukura
- 2 olas
- 1 g sodas
- 1 g potašas
- 600 g kviešu miltu
- garšvielas
- ola
Garšvielu maisījuma sastāvs:
- kanēlis 1/2 tējkarote
- 10 krustnagliņas
- kardamons 5 graudiņi
- sarīvēts muskatrieksts un ingvers 1 tējkarote
- koriandrs 1 tējkarote
- pipari 6 graudiņi
Pagatavošana
- Sīrupu (cukurbiešu) ar cukuru un sviestu uzvāra.
- Verdošā masā iekuļ pusi izsijāto kviešu miltu, pieber smalki saberztas garšvielas tik daudz, lai cepumiem būtu labi izjūtama garšvielu garša un smarža, un kuļ, līdz mīkla vienāda, atdalās no katla malām.
- Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultas olas, ūdenī izšķīdinātu sodu un potašu, pārējos miltus un samaisa.
- Pēc tam mīklu sastrādā uz mīklas dēļa, līdz tā gluda un spīdīga.
- Tad mīklu izveltnē plānā plāksnē un ar dažādam veidnītēm izspiež cepumus.
- Liek uz plāts, pārziež ar sakultu olu un cep.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!