Ziemassvētku kēksi

Ziemassvētku kēksi Foto: Ziemassvētku kēksi

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 glāze saldētu ogu pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Olas un olu dzeltenumus, kopā ar cukuru, sakuļ gaisīgā masā.
  2. Pievieno skābo krējumu, samaisa, pievieno izsijātus miltus, kopā ar cepamo pulveri, vēlreiz samaisa.
  3. Saldētās ogas atlaidina, nolej šķidrumu, pievieno mīklai, samaisa.
  4. Mīklu liek kēksu veidnēs, kas ietaukotas ar sviestu un pārkaisītas ar miltiem.
  5. Cep 180-200°C temperatūrā, 15 minūtes.
  6. Kēksus atdzesē veidnēs, tad izņem.
  7. Ja vēlas, no šķidruma, ko nolēja no ogām, var pagatavot sīrupu, ar ko pārlej kēksus un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes