Sastāvdaļas
- 2 olas
- 2 olu dzeltenumi
- 100 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 250 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 200 g skābā krējuma
- 1 glāze saldētu ogu pēc izvēles
Pagatavošana
- Olas un olu dzeltenumus, kopā ar cukuru, sakuļ gaisīgā masā.
- Pievieno skābo krējumu, samaisa, pievieno izsijātus miltus, kopā ar cepamo pulveri, vēlreiz samaisa.
- Saldētās ogas atlaidina, nolej šķidrumu, pievieno mīklai, samaisa.
- Mīklu liek kēksu veidnēs, kas ietaukotas ar sviestu un pārkaisītas ar miltiem.
- Cep 180-200°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Kēksus atdzesē veidnēs, tad izņem.
- Ja vēlas, no šķidruma, ko nolēja no ogām, var pagatavot sīrupu, ar ko pārlej kēksus un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!