Baklažānu ikri

Ziemas krājumiem: Baklažānu ikri Foto: Baklažānu ikri

Sastāvdaļas

  • 1 kg baklažānu
  • 1 kg tomātu
  • 4 sīpoli
  • 3 ķiploku daiviņas
  • neliela pētersīļu sakne
  • neliels selerijas saknes gabaliņš
  • sāls, pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež gabaliņos, sakarsētā eļļā apcep, pievieno klāt sasmalcinātus sīpolus, visu apcep.
  2. Tomātus sagriež gabalos, liek katlā, vāra, kamēr izšķīst, tad liek klāt apceptos baklažānus un sīpolus, vēl nedaudz pavāra, padzesē un samaļ.
  3. Masu liek katlā un vāra vēl 30 minūtes, pievienojot sarīvētas selerijas un pētersīļu saknītes un ķiploku daiviņas, pēc garšas sāli un piparu.
  4. Karstu pilda sterilizētās burkās un cieši aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes