Sastāvdaļas
- 1 neliels, svaigs ziedkāposts
- 250 g jogurta bez piedevām
- 1/4 tases drupinātu riekstu
- 1/4 tases mandeļu
- 1/4 tases sakapātu zaļumu (pētersīļi, dilles, baziliks)
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 50 g zilā siera (pūdētā)
- 50 g rīvēta Parmas siera
Pagatavošana
- Ziedkāpostu sadala rozetēs, kārtīgi noskalo aukstā ūdenī, tad notecina caurdurī.
- Riekstus un mandeles grauzdē sausā pannā vai krāsnī.
- Zilo sieru samaisa ar jogurtu un Parmas sieru.
- Salātu bļodā samaisa ziedkāpostus ar zaļumiem un riekstiem, mandelēm.
- Pārlej jogurta maisījumu, aprasina ar olīveļļu.
- Ja Jums ļoti garšo zilais siers, pievienojiet vēl tā gabaliņus salātu bļodā.
- Šiem salātiem var pievienot plānās sloksnītēs sagrieztas žāvētas aprikozes, vai dzērvenes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!