Sastāvdaļas
- 250 g burkānu salāti
- 750 g ziedkāpostu
- 150 g puravu
- 100 g marinētu sēņu
- 15 g sīpolu loku
- 3 ēdamkarotes garšvielu-etiķa
- 6 ēdamkarotes eļļas
- pipari
- 1 daiviņa ķiploku
- sinepes
- sāls
- cukurs
Pagatavošana
- Ziedkāpostus sadala rozetēs un vāra sālsūdenī.
- Notecina caurdurī un atdzesē.
- Vārītus burkānus ar robotu nazi sagriež ripiņās.
- Puravu stublājus griež plānās ripiņās, sasmalcina sēnes un sīpollokus.
- Etiķim pievieno sinepes, piparus, saberztu ķiploka daiviņu, sāli, cukuru un sajauc ar eļļu.
- Mērci pārlej sagatavotiem dārzeņiem, uzmanīgi izcilā, ļauj vēsā vietā ievilkties apmēram 5. minūtes.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sīki sasmalcinātiem lokiem.
- Rotājumam var izmantot ziedkāpostu rozetītes un dažas nelielas sēnītes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!