Sastāvdaļas
- 1/2 tējkarotes Vusteras mērces
- 1/2 glāzes zilā siera
- 1 glāze grieķu jogurta
- 1/2 tējkarotes Kajenas piparu
- 3/4 glāzes kefīra
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 1/2 tējkarotes rupjās sāls
- 1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
- 5 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 1/2 tējkarotes medus
- 1 burkāns
- 1/2 glāzes miltu
- 1/2 glāzes Tabasko mērces
- 1/2 tējkarotes maltas paprikas
- 1 tējkarote maltu čili piparu
- 1/3 glāzes rīsu etiķa
- 1 selerijas kāts
- 3/4 glāzes Bufalo mērces
- 1 ziedkāposts
- 1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 230°C temperatūrai.
- Ziedkāpostu sadala rozetēs.
- Bļodā samaisa miltus, kefīru, ķiploku pulveri, sāli - sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
- Ziedkāposta rozetes liek veidnē, pārlej ar miltu maisījumu, samaisa.
- Cep 18 minūtes, pēc 15 minūtēm pārbauda, ziedkāpostiem jākļūst zeltaini-brūniem.
- Gatavo mērci - rīsu etiķi samaisa ar maltiem čili pipariem, Kajenas pipariem, papriku, sāli, sīpolu pulveri, medu un kartupeļu cieti.
- Pievieno Vusteras mērci, ķiploku pulveri - visu samaisa.
- Vidēja izmēra katlā izkausē sviestu, pielej maisījumam, samaisa ar koka karoti.
- Visu mazliet uzvāra, samazina uguni, karsē 10 minūtes.
- Mērci pārlej ziedkāpostiem, samaisa, liek krāsnī uz 5-8 minūtēm.
- Jogurtu samaisa ar zilo sieru, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Gatavus ziedkāpostus pasniedz ar zilā siera-jogurta mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!