Ziedkāposti ar sviestu

Ziedkāposti ar sviestu Foto: Ziedkāposti ar sviestu

Sastāvdaļas

  • 1 kg ziedkāpostu
  • 100 g sviesta
  • 1 tējkarote rīvmaizes
  • citronskābe
  • sāls
  • 1 ēdamkarote etiķa

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostus vispirms iegremdē ūdenī, kam pievienots sāls un etiķis (uz vienu litru ūdens ņem vienu ēdamkaroti etiķa), pēc tam ziedkāpostu galviņas atbrīvo no ārējām lapām.
  2. Veselus vai rozetēs sadalītus ziedkāpostus liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus.
  3. Izņem no ūdens, uz sieta notecina, kārto traukā, pārlej ar sabrūninātu sviestu, kam pielikta rīvmaize un citronskābe.
  4. Ziedkāpostu rozetes var pārliet ar sabrūninātu sviestu un pārkaisīt ar sasmalcinātām dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes