Sastāvdaļas
Sastāvdaļas biskvītam:
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 - 3 ēdamkarotes kakao
- 4 ēdamkarotes vāroša ūdens
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
Sastāvdaļas krēmam:
- 1 glāze cukura
- 1 glāze ūdens
- 200 g krējuma
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes (ar kaudzīti)
- 200 g sviesta
Augļu kārtai:
- 200 g zemeņu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 persiki
- 3 - 4 ēdamkarotes cukura
Rotāšanai:
- baltā šokolāde, melnā šokolāde, zemenes
Pagatavošana
- Pagatavo biskvītu un atdzisušu to sadala 4 plāksnēs.
- Augļu kārtām, katrai atsevišķi uz pannas uzber cukuru, pielej 1 ēdamkaroti ūdens, izvāra karameli.
- Pirmajai kārtai pievieno sagrieztas zemenes, bet otrai - persikus. Pavāra 7 - 10 minūtes. Atdzesē.
- Tad uzliek uz divām biskvīta plāksnēm.
- Krēmam. 1/2 glāzes ūdens un 1 glāzi cukura novest līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno krējumu un uzvāra.
- Atlikušajā ūdenī iejauc kartupeļu cieti, kārtīgi sajauc un rūpīgi iemaisa karstajā krējuma masā, vāra uz mazas uguns līdz sabiezē.
- Krēmu atdzesē.
- Sviestu istabas temperatūrā saputo, uzmanīgi pievieno vārīto krēmu un saputo.
- Formā ar noņemamām malām liek biskvītu ar zemenēm.
- Pa virsu klāj 1/3 daļu krēma.
- Pārklāj ar otru biskvītu.
- Klāj atkal daļu krēma un liek trešo biskvīta kārtu.
- Klāj atlikušo krēmu.
- Liek ceturto biskvīta kārtu ar karamelizētiem persikiem tā, lai virsma ar persikiem būtu uz krēma pusi.
- Torti liek ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
- Pēc atdzišanas ledusskapī torti izgāž no formas otrādi uz trauka.
- Rotā pēc vēlēšanās, aplej ar šokolādes glazūru vai izkausētu šokolādi. Rotā ar zemenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!