Sastāvdaļas
- 3 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- 150 g sviesta
- 100 g kefīra
- 2 glāzes miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
Krēms:
- 350 g saldā krējuma
- 250 g „Riccota” siera
- 2 - 3 ēdamkarotes pūdercukura
- 200 g aveņu
- 2 ēdamkarotes cukura
Dekorēšanai:
- 50 g zemeņu želejas
- 10 g želatīna
- 400 ml vārīta ūdens
- 1 ēdamkarote ruma
- 250 g zemeņu
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, pievieno mīkstu sviestu un kefīru, vienlaikus turpinot kult, pakāpeniski pievieno miltus ar cepamo pulveri.
- Mīklu ieklāj 25 cm kūkas formā 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
- Gatavo kūku atdzesē un sagriež horizontāli 3 kārtās.
- Zemenes nomazgā, nosusina un sagriež katru ogu uz pusēm gareniski.
- Vārītajā ūdenī izšķīdina želatīnu un zemeņu garšas želeju. Karsē to uz nelielas uguns un pakāpeniski pievieno rumu, tad atdzesē.
- Nelielā katliņā karsē avenes un cukuru, līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
- Biskvītus samazina līdz 20.5 cm diametram un maliņas novieto nostāk līdz būs nepieciešams.
- Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru „Riccota” sieru.
- Tad pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar 1/3 daļu aveņu biezeņa un 1/3 daļu krēma.
- Darbības atkārto katrai kārtai, bet kūkas virskārtu pārklāj tikai ar aveņu biezeni.
- Uz tortes uzmauc kūkas formas maliņas un tuvu viens otrai izkārto zemenes un tikai tad aizver kūkas formu.
- Pārlej ar 1/3 iepriekš sagatavotās želejas un ievieto ledusskapī uz 5 minūtēm.
- Darbības atkārto līdz pārklāta visa želejas masa.
- Atlikušo krēma daudzumu ieliek konditorejas maisā un ar to rotā tortes virsmu.
- Tortes virskārtas vidu var rotāt ar zemenēm.
- Torti ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!