Zemeņu torte ar „Riccota” sieru

Zemeņu torte ar „Riccota” sieru Foto: Zemeņu torte ar „Riccota” sieru

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 150 g sviesta
  • 100 g kefīra
  • 2 glāzes miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera

Krēms:

  • 350 g saldā krējuma
  • 250 g „Riccota” siera
  • 2 - 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 200 g aveņu
  • 2 ēdamkarotes cukura

Dekorēšanai:

  • 50 g zemeņu želejas
  • 10 g želatīna
  • 400 ml vārīta ūdens
  • 1 ēdamkarote ruma
  • 250 g zemeņu

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, pievieno mīkstu sviestu un kefīru, vienlaikus turpinot kult, pakāpeniski pievieno miltus ar cepamo pulveri.
  2. Mīklu ieklāj 25 cm kūkas formā 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  3. Gatavo kūku atdzesē un sagriež horizontāli 3 kārtās.
  4. Zemenes nomazgā, nosusina un sagriež katru ogu uz pusēm gareniski.
  5. Vārītajā ūdenī izšķīdina želatīnu un zemeņu garšas želeju. Karsē to uz nelielas uguns un pakāpeniski pievieno rumu, tad atdzesē.
  6. Nelielā katliņā karsē avenes un cukuru, līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
  7. Biskvītus samazina līdz 20.5 cm diametram un maliņas novieto nostāk līdz būs nepieciešams.
  8. Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru „Riccota” sieru.
  9. Tad pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar 1/3 daļu aveņu biezeņa un 1/3 daļu krēma. 
  10. Darbības atkārto katrai kārtai, bet kūkas virskārtu pārklāj tikai ar aveņu biezeni.
  11. Uz tortes uzmauc kūkas formas maliņas un tuvu viens otrai izkārto zemenes un tikai tad aizver kūkas formu.
  12. Pārlej ar 1/3 iepriekš sagatavotās želejas un ievieto ledusskapī uz 5 minūtēm.
  13. Darbības atkārto līdz pārklāta visa želejas masa.
  14. Atlikušo krēma daudzumu ieliek konditorejas maisā un ar to rotā tortes virsmu.
  15. Tortes virskārtas vidu var rotāt ar zemenēm.
  16. Torti ievieto ledusskapī uz 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes