Sastāvdaļas
Mīklai:
- 400 g miltu
- 250 g sviesta
- 100 g krējuma
- 3 - 4 olu dzeltenumi
- 100 g cukura
- 0,5 tējkarotes citronskābes
- 1 tējkarote sodas (nedzēstas)
Pildījumam:
- 300 g zemeņu
- 150 g cukura
- 3-4 olas
Pagatavošana
- Sviestu sakapā kopā ar izsijātiem miltiem, pievieno sodu un citronskābi, olu dzeltenus, cukuru, krējumu un visu masu samaisa viendabīga masā.
- Mīklu izrullē apmēram 2-3 cm biezumā, liek uz ietaukotas tartes formas, sabaksta ar dakšiņu un cep cepeškrāsnī 170°C karstumā 20 - 25 minūtes, līdz biskvīts kļūst zeltains.
- Tikmēr olu baltumus saputo stingrās putas. Pakāpeniski pievienojot cukuru, turpina putot olu baltumus, līdz cukurs ir izšķīdis un putas kļuvušas kā biezs krēms.
- Krēmam pievieno pārgrieztas zemenes, samaisa.
- Iegūto, pildījumu liek uz uzceptā biskvīta turpat cepešpannā.
- Cepešpannu vēlreiz šauj cepeškrāsnī uz 10 - 15 minūtēm.
Patik recepte?
Iesaki draugiem un saviem tuvajiem!
Paldies!