Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 glāze cukura
- 6 olas
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 20 g sviesta
Krēmam:
- 500 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 200 g saldētu/svaigu zemeņu
- šķipsniņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, tad pievieno miltus, cepamo pulveri un turpina kult viendabīgā masā.
- Kūkas formu pārklāj ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā iegūto mīklu.
- Liek cepties 190°C temperatūrā līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Puto līdz cukurs ir izkusis.
- Zemenes noskalo un sagriež šķēlītēs.
- Katru biskvītu pārklāj ar krēmu un izkārto sagrieztās zemenes.
- Atlikušo krēmu klāj pār kūkas virsmu un dekorē, piemēram, ar zemenēm, šokolādi vai kokosriekstu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!