Sastāvdaļas
- 750 g zemenes
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- 250 g „Mascarpone” siera
- 350 g kefīra vai paniņu
- 6 ēdamkarotes cukura
- 1 citrons (neapstrādātas)
- 500 g saldā krējuma
Pagatavošana
- Notīrīt zemenes un ar pūdercukuru sakuļ rokas mikserī.
- „Mascarpone” sieru samaisa ar kefīru un cukuru. Citronu ar birsti karstā ūdenī noberž, norīvē miziņu un pievieno kefīra masai.
- Saputo saldo krējumu stingrās putās un arī pievieno kefīra masai.
- Tad pārmaiņus vienu pēc otras kēksa formā liek zemeņu un tad Maskarpones-kefīra masu,līdz tās abas izlietotas.
- Liek saldētavā un turpmākās katras 2-3 stundas ar dakšiņu samaisa, lai rodas masā skaisti "marmorlāsumi".
- Atkārtot ik pēc 2- 3 stundām. Pēc katras maisīšanas reizes virsmu pēc iespējas nogludināt.
- Atstāt saldējumu pa nakti saldēties. Pirms pasniegšanas apmēram 30 minūtes iepriekš izņemt no saldētavas atlaisties.
- Ledus ir iespējams, sasaldējot vienu nakti un ielikt ledusskapī apmēram 30 minūtes pirms patēriņa atkausēšanas. Par kritieniem Uzmanīgi atbrīvojiet malas ar virtuves nazi no pelējuma un, ja nepieciešams, īsi peldi karstā ūdenī.
- Lai izgāztu no formas, uzmanīgi ar nazi atbrīvo no formas malām. Ja vajag īsi iegremdē karstā ūdenī.
- Pasniedz seklā traukā ar svaigām zemenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!