Sastāvdaļas
- 200 g sausu cepumu
- 90 g sviesta
- 150 g biezpiena
- 150 g zemeņu
- 20 g kokosriekstu skaidiņu
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Cepumus salauž gabalos un liek blenderī - sasmalcina tos.
- Cepumu drupačas liek bļodā, pievieno izkausētu sviestu, kārtīgi samaisa.
- Pievieno biezpienu un pūdercukuru, samīca mīklu - vēlams ar rokām.
- Zemenēm noņem lapiņas, nomazgā.
- No mīklas atdala nelielu gabaliņu, izveido valrieksta lieluma bumbiņu, saspiež plācenī.
- Plāceņa vidū liek zemeni, uzmanīgi, apkārt zemenei, liek mīklu un izveido bumbiņu.
- Šādi veido bumbiņas, kamēr izbeidzas mīkla un zemenes.
- Katru bumbiņu apviļā kokosriekstu skaidiņās un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Pirms pasniegšanas, bumbiņas izņem no ledusskapja, rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!