Zemenes šokolādē

Zemenes šokolādē Foto: Zemenes šokolādē

Sastāvdaļas

  • 500 g lielu, gatavu zemeņu
  • 250 g šokolādes skaidiņu vai šokolādes tāfelītes (piena, tumšā vai rūgtā)
  • 100 g baltās šokolādes
  • 1 glāze drupinātu riekstu (pekanrieksti, valrieksti, lazdu rieksti vai mandeles - pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Sagatavo dēlīti, kas aptīts ar foliju, vai cepamo papīru.
  2. Nomazgā zemenes un nosusina (ogām jābūt pilnīgi sausām).
  3. Izkausē tumšo šokolādi.
  4. Katru zemeni iemērc tumšajā šokolādē un liek uz dēlīša, kas aptīts ar foliju vai cepamo papīru.
  5. Izkausē balto šokolādi.
  6. Balto šokolādi ielej mazā maisiņā, nogriež maisiņam stūri, un noklāj ar balto šokolādi, spirāles veidā, 1/3 zemenes tumšajā šokolādē (daļu zemeņu).
  7. Otru daļu zemeņu, tumšajā šokolādē, apviļā drupinātos riekstos.
  8. Vēl daļu zemeņu atstāj vienkārši, kā ir - šokolādē.
  9. Dēlīti ar zemenēm šokolādē liek ledusskapī uz 30 minūtēm, kamēr šokolāde sacietē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes