Sastāvdaļas
- 500 g lielu, gatavu zemeņu
- 250 g šokolādes skaidiņu vai šokolādes tāfelītes (piena, tumšā vai rūgtā)
- 100 g baltās šokolādes
- 1 glāze drupinātu riekstu (pekanrieksti, valrieksti, lazdu rieksti vai mandeles - pēc izvēles)
Pagatavošana
- Sagatavo dēlīti, kas aptīts ar foliju, vai cepamo papīru.
- Nomazgā zemenes un nosusina (ogām jābūt pilnīgi sausām).
- Izkausē tumšo šokolādi.
- Katru zemeni iemērc tumšajā šokolādē un liek uz dēlīša, kas aptīts ar foliju vai cepamo papīru.
- Izkausē balto šokolādi.
- Balto šokolādi ielej mazā maisiņā, nogriež maisiņam stūri, un noklāj ar balto šokolādi, spirāles veidā, 1/3 zemenes tumšajā šokolādē (daļu zemeņu).
- Otru daļu zemeņu, tumšajā šokolādē, apviļā drupinātos riekstos.
- Vēl daļu zemeņu atstāj vienkārši, kā ir - šokolādē.
- Dēlīti ar zemenēm šokolādē liek ledusskapī uz 30 minūtēm, kamēr šokolāde sacietē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!