Sastāvdaļas
- 350 g rupji smalcinātu, nosusinātu bumbieru
- 250 g rupji smalcinātu, nosusinātu aprikožu
- 250 g gaišo rozīņu
- 175 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 200 g pūdercukura
- 125 ml gaišā ruma
- 200 g marmelādes
- 225 g maltu mandeļu
- 35 g sezama sēklu (vai saulespuķu un ķirbju sēklu maisījums)
- 3 kardamona sēklas
- 1/4 malta koriandra
- 3 olas
Garnējumam:
- 75 g blanšētu mandeļu
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai un ietauko 20 cm lielu kūkas formas pamatni un malas.
- Bumbierus un aprikozes, rozīnes, sviestu, cukuru, rumu un marmelādes ieber nelielā katliņā.
- Vāra aptuveni 10 minūtes, nepārtraukti maisot. Tad ļauj atdzesēties aptuveni 30 minūtes.
- Tad pievieno grauzdētās mandeles, sezama sēklas, kardamona sēklas un koriandru atdzesētajai masai.
- Tad pievieno olas un visu sakuļ līdz masa kļūst viendabīga.
- Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā, nolīdzinot kūka virsmu.
- Tad ar karotes otru pusi, sākot no centra, velc riņķa līniju, pa kuru izkārtosi mandeles. Ievieto kūku cepeškrāsnī un cep aptuveni 1 stundu un 40 minūtes.
- Kad kūka gatava, ļauj tai atdzesēties. Izņem kūku no formas un ietin to cepamajā papīrā un tad folijā.
- Kūku ievieto ledusskapī uz pāris stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!