Sastāvdaļas
- 400 g skābā krējuma
- 500 g cepumu
- 1 ēdamkarote želatīna
- 300 g marmelādes
- 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar 1 glāzi auksta, vārīta ūdens, atstāj uz 40 minūtēm.
- Kad laiks pagājis, želatīnu izšķīdina karsta ūdens peldē, neuzvārot, tad atdzesē.
- Cepumus sasmalcina drupačās.
- Pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma un samaisa.
- Veidnē liek cepumu masu, sablīvē to, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Marmelādi sagriež nelielos salmiņos.
- Skābajam krējumam pievieno vaniļas cukuru, pievieno želatīnam, sakuļ ar mikseri.
- Pievieno sagriezto marmelādi, samaisa.
- Veidnē, ar cepumu pamatni lej želatīna masu, liek ledusskapī uz nakti.
- Kad noteiktais laiks pagājis, veidni liek uz pusminūti verdošā ūdenī, izņem torti.
- Gatavu torti rotā ar marmelādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!