Želejas torte „Maigums”

Želejas torte „Maigums” Foto: Želejas torte „Maigums”

Sastāvdaļas

  • 400 g skābā krējuma 
  • 500 g cepumu
  • 1 ēdamkarote želatīna 
  • 300 g marmelādes
  • 1/2 tējkarotes vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Želatīnu pārlej ar 1 glāzi auksta, vārīta ūdens, atstāj uz 40 minūtēm.
  2. Kad laiks pagājis, želatīnu izšķīdina karsta ūdens peldē, neuzvārot, tad atdzesē.
  3. Cepumus sasmalcina drupačās.
  4. Pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma un samaisa.
  5. Veidnē liek cepumu masu, sablīvē to, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  6. Marmelādi sagriež nelielos salmiņos. 
  7. Skābajam krējumam pievieno vaniļas cukuru, pievieno želatīnam, sakuļ ar mikseri.
  8. Pievieno sagriezto marmelādi, samaisa.
  9. Veidnē, ar cepumu pamatni lej želatīna masu, liek ledusskapī uz nakti. 
  10. Kad noteiktais laiks pagājis, veidni liek uz pusminūti verdošā ūdenī, izņem torti. 
  11. Gatavu torti rotā ar marmelādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes