Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 olu baltumi
- 1 glāze cukura
- 4 ēdamkarotes medus
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)
- 150 g sviesta (izkausēts)
- 2 1/2 glāzes miltu
Krēmam:
- 2 glāzes trekna skābā krējuma
- 4 olu dzeltenumi
- 1 glāzes pūdercukura
- 250 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 1 ēdamkarote konjaka
Pildījumam:
- 300 g žāvētu plūmju
- 1 glāze valriekstu (sasmalcināti)
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls. Tad pievieno cukuru, medu, dzeramo sodu un sviestu, turpina putot.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un ar lāpstiņu samaisa mīklu viendabīgā masā.
- Mīklu sadala 3 daļās. Katru cep 180°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno cukuru, skābo krējumu un konjaku.
- Žāvētās plūmes iepriekš izmērcē un nosusina.
- Pamata biskvītu pārklāj ar krēmu, pārkaisa ar plūmēm un riekstiem. Klāj nākamo biskvītu un darbības atkārto.
- Ar atlikušo krēmu pārklāj tortes virsmu un malas, dekorē ar žāvētām plūmēm un riekstiem.
- Torti ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!