Žāvēto plūmju – valriekstu torte „Francūzis”

Žāvēto plūmju – valriekstu torte „Francūzis” Foto: Žāvēto plūmju – valriekstu torte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 4 olu baltumi
  • 1 glāze cukura
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)
  • 150 g sviesta (izkausēts)
  • 2 1/2 glāzes miltu

Krēmam:

  • 2 glāzes trekna skābā krējuma
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1 glāzes pūdercukura
  • 250 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 1 ēdamkarote konjaka

Pildījumam:

  • 300 g žāvētu plūmju
  • 1 glāze valriekstu (sasmalcināti)

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls. Tad pievieno cukuru, medu, dzeramo sodu un sviestu, turpina putot.
  2. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un ar lāpstiņu samaisa mīklu viendabīgā masā.
  3. Mīklu sadala 3 daļās. Katru cep 180°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.
  4. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno cukuru, skābo krējumu un konjaku.
  5. Žāvētās plūmes iepriekš izmērcē un nosusina.
  6. Pamata biskvītu pārklāj ar krēmu, pārkaisa ar plūmēm un riekstiem. Klāj nākamo biskvītu un darbības atkārto.
  7. Ar atlikušo krēmu pārklāj tortes virsmu un malas, dekorē ar žāvētām plūmēm un riekstiem.
  8. Torti ievieto ledusskapī uz 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes