Sastāvdaļas
3 litra burkai:
- 1 1/2 nelielu gurķu
- 1 maza čili pāksts
- 3 diļļu ziedu čemuru
- 5 ķiploka daiviņas
- 5 ķiršu lapas
- 5 upeņu lapas
- 6 mārrutka saknes šķēlītes
- 3 - 4 piparu graudiņi
Pārliešanai:
- 40 - 50 g sāls
- 1 l ūdens
Pagatavošana
- Gurķus kopa ar zaļumiem un ķiplokiem kārto burka.
- Ieber piparus.
- Uzvāra sālsūdeni un pārlej gurķiem.
- Burku pārklāj ar marli un atstāj uz 3 - 4 dienām.
- Sālījumu nolej katlā un uzvāra.
- Tikmēr burkā ielej aukstu ūdeni un sakrata, lai noskalotu gurķus.
- Pēc tam nolej un atkārto skalošanu vēl pāris reižu.
- Pārlej ar karsto uzlējumu un vāko ciet.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!