Sastāvdaļas
- 400 g zaķa gaļas ar kauliem (kakls, vēdera gabali, priekškājas sirds un aknas)
- 2 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
- 1/2 sīpola
- sāls
- 1 krustnagliņa
- 1 lauru lapa
- malti melnie pipari
- 2 ēdamkarotes etiķa
- 3/8 l ūdens
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
- 1 glāze sarkanvīna
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, sadala gabalos un apcep eļļā.
- Pieliek sasmalcinātu sīpolu, sāli, pārējās garšvielas un pielej etiķi.
- Pielej 1/4 l verdoša ūdens, traukam cieši uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 60 minūtes.
- Īsi pirms sautēšanas beigām aknas izņem, sagriež gabaliņos un atliek atpakaļ mērcē.
- Mērci iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti.
- Pielej sarkanvīnu un, ja nepieciešams, pieliek vel sāli un piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!