Zaķa stilbiņi folijā

Zaķa stilbiņi folijā Foto: Zaķa stilbiņi folijā

Sastāvdaļas

  • 2 zaķa stilbiņi
  • 1/4 l etiķa
  • 5 - 6 paegļogas
  • 1 lauru lapa
  • 1/2 tējkarotes sinepju graudiņu
  • 2 - 3 krustnagliņas
  • 1 sīpols
  • sāls
  • 1 ēdamkarote auksti spiestas augu eļļas
  • 125 g skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā auksta ūdenī un pārlej ar etiķi.
  2. Pieliek saspiestas paegļogas, lauru lapu, sinepju graudiņus, krustnagliņas un sīki sagrieztu sīpolu. Noliek ledusskapi uz 1 - 2 dienām marinēties.
  3. Pirms cepšanas stilbiņus labi notecina un ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
  4. Gaļu uzliek uz ieeļļotas folijas un aprasina ar 2 ēdamkarotēm marinādes. Foliju satin un malas cieši noloka.
  5. Liek cepties iepriekš līdz 200°C sakarsēta cepeškrāsnī uz režģa vai plāts (karstā gaisa krāsnī 160°C, gāzes pavardā 4. vai 5. karstuma pakāpē) un cep apmēram 50 minūtes.
  6. Folijā satecējušo šķidrumu katliņā sajauc ar krējumu un uzkarsē. Ja nepieciešams, mērcei pieliek sali un piparus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes