Sastāvdaļas
- 5 nelielas vistu kājiņas
- 400 g kārtainās bezrauga mīklas
- malta paprika, sāls, garšvielas pēc garšas
- nedaudz olīveļļas
Pagatavošana
- Vistu kājiņas ierīvē ar eļļas, sāls, paprikas, citu garšvielu maisījumu, atstāj 30 minūtes ievilkties.
- Mīklu atsaldē, krāsni uzsilda līdz 200 °C temperatūrā, veidni noklāj ar ieeļļotu cepamo papīru.
- Vistu kājiņas viegli apcep no abām pusēm uz grila vai parastā pannā, nelielā augu eļļas daudzumā.
- Ja vēlas, vistu kājiņās sabaksta ķiploka gabaliņus.
- Mīklu sagriež garās sloksnēs, atdzesētu vistu satin mīklā.
- Sagatavotās vistu kājiņas liek veidnē un apsmērē ar sakultu olu. Cep 40-45 minūtes.
- Kad mīkla ir apbrūnējusi, veidni pārklāj ar foliju.
- Vistu kājiņas pasniedz karstas, lai gan arī atdzesētas tās garšo ļoti labi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!