Vistu spārniņi medus mērcē

Vistu spārniņi medus mērcē Foto: Vistu spārniņi medus mērcē

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 800 g vistu spārniņu
  • 3 ķiploku spiedē saspiestas ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari pēc garšas

Mērcei:

  • 5 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes asās tomātu mērces
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 2 tējkarotes citronu sulas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni.
  2. Vistu spārniņus noskalo, nosusina papīra dvielī.
  3. Bļodā samaisa augu eļļu, ķiplokus, sāli, piparus, liek tur vistu spārniņus, apviļā.
  4. Spārniņus liek veidnē, cep 40-50 minūtes.
  5. Gatavo mērci - katlā izkausē sviestu, pievieno tomātu mērci, sojas mērci, medu, citronu sulu, gandrīz uzvāra, noņem no uguns.
  6. Gatavus vistu spārniņus liek bļodā, uzlej karsto mērci, uzmanīgi samaisa, pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes