Sastāvdaļas
- 800 g vistu siržu
- 1 glāze jogurta bez piedevām
- 100 g kausētā siera (klasiskā)
- 2 ķiploka daiviņas
- zaļumi
- 1 sīpols
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Vistu sirdis nomazgā, notecina caurdurī.
- Pannā uzkarsē nelielu daudzumu sviesta, sirdis liek pannā, uzber sāli, piparus, uzliek vāku, sautē, ik pa brīdim apmaisot.
- Atsevišķā pannā cep sakapātu sīpolu, pievieno vistu sirdīm.
- Sautējot vistu sirdis, izdalās daudz šķidruma, tikko tas izdalās, samazina uguni un turpina sautēt 30 minūtes.
- Ja gadījumā, šķidrums nav izdalījies, pievieno 200 ml buljona.
- Mērcei samaisa jogurtu ar sakapātiem zaļumiem, saspiestām ķiploka daiviņām.
- Kad šķidrums ir iztvaikojis, pievieno kausēto sieru, samaisa.
- Sirdīm uzlej jogurta mērci, pievieno mazliet kartupeļu cietes, maisa, kamēr sabiezē.
- Visu vēlreiz samaisa, ja nepieciešams, pieber sāli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!