Sastāvdaļas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 20 ml augu eļļas
- 600 g vistu siržu
- 100 g skābā krējuma
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 200 g rīsu
- 20 g sviesta
- 1 tējkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma
Pagatavošana
- Sīpolu un ķiplokus sagriež gabaliņos un cep nelielā eļļas daudzumā, kamēr kļūst caurspīdīgi.
- Vistu sirdis noskalo aukstā ūdenī, nogriež liekos taukus un asinsvadus, liek pannā.
- Cep uz vidējas uguns, maisot, kamēr sirdis vairs nav rozīgas.
- Pievieno skābo krējumu, sāli, piparus - samaisa, samazina uguni, sautē, uzliekot vāku - 25-30 minūtes.
- Izvāra rīsus, pievieno sviestu.
- Kad vistu sirdis ir kļuvušas mīkstas, noņem vāku, ļauj šķidrumam mazliet iztvaikot, pievieno Vidusjūras garšvielu maisījumu.
- Pasniedzot liek rīsus 1,5-2 cm biezā slānī, vidū liek vistu sirdis kopā ar mērci, klāt liek dārzeņus pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!